Fitness Akadémia
Csatlakozz
Kapcsolat
1033 Bp., Hévízi út 1.
Hétfőtől - péntekig, 10-14 óráig
Mobil: | +36 (30) 506-0483 |
E-mail: | titkarsag--.at.--fitnessakademia.hu |
Nyilvántartásba vételi szám:
B/2020/000294
Engedélyszám: E/2021/000022
Ez az a finomság, amiből az egészséges táplálkozás hívei is repetát kérnek. Az elkészítése nagyon egyszerű, a szilva pedig gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel behelyettesíthető.
Anne barátnőm hagyományos francia süti receptjét alakítottam át egészségesebbé. Az eredmény pedig olyan jól sikerült, hogy azóta szinte mindig van belőle a hűtőben.
Hozzávalók:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy tálba öntjük a lisztet, pici csipet sót és a kókuszzsírt. A kókuszzsír 25 fokon felolvad, ezért nyáron érdemes kis időre visszahűteni a hűtőszekrényben. Vigyázzunk, hogy túl kemény se legyen, a puha vaj állag a tökéletes.
Ujjainkkal összemorzsoljuk a lisztet a kókuszzsírral, addig, amíg egynemű morzsát nem kapunk és nem látszik benne kókuszzsír. Ekkor 2 evőkanál jéghideg vízzel gombóccá formáljuk a masszát.
Kókuszzsírral megkenünk egy 20-24 cm átmérőjű sütőformát, és nagyon vékonyan belenyomkodjuk a tésztát. Minél vékonyabb, annál jobb. Tegyük be a hűtőbe, amíg kimagozzuk a szilvát.
Ha marad a tésztából, akkor fóliába csomagolva hűtőben el lehet tárolni, és később megsütni (hűtőből kivéve nagyon kemény, kicsit várni kell, míg újra formázható állagú lesz).
Ha kimagoztuk a szilvát, kivesszük a hűtőből a tésztát, meghintjük a darált mandulával és jó sűrűn elrendezzük rajta a magozott szilvát. A szilvák tetejét vékonyan megkenjük kókuszzsírral. 170 fokon 1 órát sütjük és már kész is a süti.
Hűtve a legfinomabb és napokig el is áll a hűtőben annak, aki kibírja, hogy ne falja be egy nap alatt az egészet.