Fitness Akadémia
Csatlakozz
Kapcsolat
1033 Bp., Hévízi út 1.
Hétfőtől - péntekig, 10-14 óráig
Mobil: | +36 (30) 506-0483 |
E-mail: | titkarsag--.at.--fitnessakademia.hu |
Nyilvántartásba vételi szám:
B/2020/000294
Engedélyszám: E/2021/000022
Inkább kerüld el őket, ha bomba formára pályázol! Hogy mit válassz helyettük? Azt is megmondjuk.
A 80-as és 90-es évek fogyókúrás slágerének glikémiás indexe fajtától függően 70 és 90 közötti, ami azt jelenti, hogy villámgyorsan az egekbe röpíti, majd rögtön zuhanásra ítéli a vércukorszinted – aminek sajnos villámgyorsan jelentkező farkaséhség lehet a vége. A puffasztott búza vagy a teljes kiőrlésű kenyér sokkal jobb alternatíva helyette.
A tökéletes salátaöntethez nem kell más, mint egy kis ecet és esszenciális zsírsavakkal teli növényi olaj. A bolti változatok tele vannak adalékanyagokkal, a zsírszegény változatokban ráadásul még több finomított cukor és kukoricakeményítőből készült szirup van. Az olívaolaj és a magvakból készült olajok egyébként kis fűszerrel megspékelve nemcsak egészségesebbek, hanem finomabbak is.
A készen kapható gyümölcsjoghurtok aromáját általában csekély gyümölcstartalom és jóval több adalékanyag adja. Sokkal jobban jársz, ha saját kezűleg keversz friss gyümölcsöket az egyszerű natúr vagy görög joghurtba – tökéletes reggeli, tízórai vagy uzsonna!
Az egyre divatosabb tengeri csemege háromszor annyi higanyt rejt, mint a hasonló omega-3 tartalmú tonhal. Halválasztásnál tehát érdemes figyelned az omega-3 és a higany arányára, hiszen a nehézfémek rengeteg bajt okozhatnak. Sőt, ha már halat szeretnél, akkor összetételét tekintve sokkal jobb választás a lazac, a tőkehalfilé vagy az afrikai harcsa.
Hiába dúsítják vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ettől még cukorbomba marad. Akkor is, ha azt írják rá, hogy „teljes értékű gabona”. Ha ilyen állagú reggelire vágysz, voksolj inkább a natúr zabpehelyre, és ízesítsd kedved szerint fahéjjal, mazsolával vagy friss gyümölcsökkel.
Kutatások bizonyítják a csokiban található antioxidánsok jótékony hatását. Igen ám, de a tejcsokoládé és az ilyen-olyan krémes töltelékkel gazdagított fajták sajnos kevés kakaót, ellenben elképesztő mennyiségű ízfokozót, színezéket és állagjavítót tartalmaznak. Ha egészségesebb desszertélményre vágysz, válassz inkább magas (legalább 70%-os) kakaótartalmú étcsokit. Vagy pedig állíts össze magadnak egy isteni csokoládé krémet érett avokádóból, holland kakaóporból és természetes édesítőből.